Am angajat un ucigaș profesionist

Detalii spectacol :
Text: Aki Kaurismäki

Regia: Radu-Alexandru Nica

Adaptare scenică: Raluca Sas-Marinescu
Scenografie: Carmencita Brojboiu

Distribuție: Daniel Bucher, Daniel Plier, Ali Deac, Pali Vecsei, Johanna Adam

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română
Tip spectacol : Comedie
Durată : 1h 05min
Data Premierei : 01-06-2023

După cincisprezece ani de activitate, Henri Boulanger a fost concediat fără preaviz. De-a lungul anilor, francezul a rămas un străin în Londra și încearcă cu disperare să se sinucidă. Dar frânghia și aragazul cu gaz refuză să funcționeze. Henri face o incursiune în lumea interlopă pentru a angaja un ucigaș care să-l trimită în lumea de dincolo.

În timp ce își așteaptă criminalul, bea primul whisky din viața sa și se întâlnește cu vânzătoarea de trandafiri Margaret, de care se îndrăgostește pe loc. Iubirea îi conferă vieții un nou sens și Henri își recapătă curajul de a trăi. Dar cum îți concediezi ucigașul?
Amestec de teatru și cinematografie, producția AM ANGAJAT UN UCIGAȘ PROFESIONIST se bazează pe filmul cu același nume al regizorului finlandez Aki Kaurismäki („I Hired a Contract Killer”). Filmul se întoarce inițial la un roman al lui Jules Verne, „Aventurile unui chinez în China” din 1879, și a cunoscut o serie de variante (inclusiv o adaptare a filmului cu Heinz Rühmann în 1931), înainte de a-și câștiga faima cu filmul lui Aki Kaurismäki în 1990.

SUGESTII SIMILARE